söndag 14 december 2008

E-humor

Fick ett kul mail från Ingemari idag.
Bara måste lägga ut det här.



Här är något ni kan fundera på inför stundande jul!

Både rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i början av vintern.
Korna behåller sina horn tills de kalvat på våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.

...det borde man ju ha begripit.
Det måste vara kvinnor som klarar av att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser, runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse.

*****


Ursäkta grabbar men den är faktiskt ganska kul ;-)

lördag 13 december 2008

Snö- och grusbus utanför Arboga

Finns inte många gånger man har klockan på ringning tidigt en lördagmorgon, men i morse så var det så. Hade planerat en tur till Arboga och Åbågen MCK för att testa deras quadbana i Ramstigen. 80 kr för att åka om man som utsocknes inte betalat medlemsavgift på 300 kr. Men medlem lär jag nog bli - det var riktigt rikigt KUL att åka!







Via Quad Sweden har man fått kontakt med likasinnade över hela landet och tänk - i Arboga dyker det upp bekanta från ENA-4-wheelers man träffat tidigare vid stubbrace utanför Enköping. Och det är väl ganska stor risk att vi ses snart igen...



Bilderna är hämtade från Henkes Foto

fredag 12 december 2008

Skitgrejor!

OK, tydligen är det i alla fall en person (tack, Jessica) som hittat hit så jag skriver väl litet då...

Skitgrejor 1
När man som jag "jobbar" med elektronik demontering så funderar man lite över grejor som folk kastar. I dessa tider så dyker det upp MÄNGDER med adventsljusstakar och ljusslingor bland elektronikskrotet. Är de verkligen trasiga eller är det bara en lampa som kan behöva bytas? OK en del ljusstakar ÄR stenålders och kanske skulle kastats för 25 år sen, men långt ifrån alla...

För avdelningen onödigt vetande kan jag tala om att en helt vanlig s k kassettradio (ja såna man hade på 80-talet) innehåller ca 30 skruvar i olika storlekar... VEM har suttit och skrivat i alla dessa???? Undrar om det tog den personen lika lång tid som det tar för mig att skriva ur dem och sortera upp den gamla radion i plast, kretskort (med eller utan guld), kablar, aluminium, koppar, mässing, trafo, batterier, lampor och det som kallas skrot (mjukplast, skruv o mutter, metall förutom de ovan nämnda t ex).
Ja nu blir det ju bara plast, nåt kretskort, lite kablar, kanske ett bortglömt batteri samt SKROT av en gammal sketen kassetradio!

Skitgrejor 2
Man gnäller ibland över tomma toarullar som inte bli kastade, grop i smörpaketet, idel tomma fodral i After Eight-kartongen...
Men är det viktigt?
Vad gör det att det är en grop i smörpaketet? Jag menar är det något fel på smöret som är på sidorna? Och den där tomma toarullen ligger väl bra där den ligger? Dessutom hämtar snart dottern den, och gör något klurigt konstverk av.
Och så dagens i-landsproblem... de tomma After Eight-fodralen... jaha, då blev det några kalorier mindre än man räknat med i kväll då eftersom kartongen var tom. Fast man kan ju ta hundarna på en promenad till Spångahallen och köpa en ny kartong (eller hur älskling?).

...skitgrejor.
Jag har en morbror som drabbades av ett brustet aneurysm (pulsåderbråck ) i buken den 31 oktober, och som legat 3 veckor på IVA utan att vi vetat om det ska gå åt rätt håll eller inte. Det känns som att man kanske ska tänka efter två gånger (eller fler) innan man klagar på skitgrejor. Att ha varit så nära döden så man haft ett blodtryck på 60/40 i ambulansen på väg till sjukhuset, opererats i många timmar och verkat "lagad", fått en ny läcka och drabbats av hjärtstopp på 3 minuter under operation nr 2... Listan kan göras lång och än är inte faran helt över.
Nu är det ju inte så att jag menar att min morbror är skitgrejen. Gud nej, min morbror är den bästa som finns!
Däremot så tycker han att det är ett jävla skit med sån där "påse på magen". Ja egentligen inte själva påsen men att den kan gå sönder... och tyvärr, man får inte hänga upp en wonderbaum i rummet på sjukhuset.

Nu får det vara nog med skitprat. Dax att gå ut och rasta hundarna... och ja, jag ska ta med påse!


Over and out!

torsdag 11 december 2008

Jaha... nu börjas det!

Känns som om det är dax för en blogg.
Inte för att jag vet vad som ska skrivas men det finns säkert något man kan fylla er läsare med... om det finns några läsare alltså?!?

...tänk om man skriver och ingen läser...